راههای تقویت تمرکز

بسیاری از افراد با توجه به تصور غلط و اشتباهی که دارند نسبت به اینکه تمرکز یک امر ذاتی است.بلکه پروش دقت تمرکز یک مهارت است و ما باید ان را پرورش دهیم که باید ان را تمرین کنیم که به مرور زمان متوجه پیشرفت های قابل توجهی می شویم.همه انسان ها به تمرکز در کارهایشان احتیاج دارن.در اینجا چند نمونه از راههای تقویت تمرکز را ذکر می کنیم.
داشتن هدف

اولین نکتهای که در ایجاد دقت و تمرکز نقش مهم و اساسی دارد، داشتن هدف است و هدف زمانی قابل دسترسی است که مشخص، دقیق، روشن و واضح باشد. مثلا وقتی به کلاس کنکور میرویم باید بدانیم هدفمان چیست؟! چرا میخواهیم به کلاس کنکور و بعد به دانشگاه برویم؟ آیا هدف ما از رفتن به دانشگاه، فقط تحصیلات عالیه است یا پیدا کردن یک شغل خوب در آینده و… هر شخصی برای خودش، اهداف و آرزوهای ویژهای دارد. هدفهای خود را روی یک صفحه کاغذ بنویسیم و مدام اهدافمان را بهخاطر آوریم و بدانیم انجام کار امروز ما در واقع قدمی است که در راه رسیدن به آن هدف بر میداریم و آن وقت فواید و نتایج حاصله را در نظر مجسم کنیم.
داشتن برنامه

وقتی در انجام کارهایمان برنامهای دقیق داشته باشیم، آن وقت تمرکز ما بیشتر خواهد شد. باید به این نکته توجه داشته باشیم که داشتن برنامه مهم است، اما مهمتر از آن اجرای برنامه است. بنابراین، برای هر روز و هر هفته خویش با توجه به شرایط روحی، جسمی، مکان و زمان، علاقه، هدف، نقاط قوت و ضعف خود برنامه ریزی کرده و برای هر فعالیتی زمانی را مشخص کنیم و به موقع آن کار را انجام دهیم. همیشه سعی کنیم، این عادت را در خود بهوجود آوریم که بعضی از کارها را در مواقع تعیین شده، انجام دهیم.
این نکته مهم است که هیچگاه، زمان برنامههای خود را تغییر ندهیم، یعنی وقتی برنامهای را نوشتهایم، باید آن را در زمان مشخص شده، انجام دهیم. بنابراین اگر نظم خاصی در اجرای برنامهها داشته باشیم، بهراحتی میتوانیم به کارهایمان برسیم.
حفظ آرامش

هیچوقت سعی نکنیم، حواسمان را به زور به انجام کاری جمع کنیم، زیرا این کار، ما را مضطرب و نگران میکند و فایدهای هم برای ما نخواهد داشت. پس سعی کنیم آرامش خود را حفظ کرده، نه عجله و نه کند حرکت کنیم. توجه داشته باشیم که داشتن آرامش در حین انجام کار، هرگز به معنی بی خیالی نیست، بلکه به معنی دقت و تمرکز، بدون اضطراب است.
بنابراین یکی از روشهای افزایش تمرکز افزایش آرامش خود است، زیرا فردی که آرامش درونی ندارد بدون شک افکارش کمتر از این شاخه به آن شاخه میپرد و بیشتر میتواند به یک کار یا یک موضوع در آن واحد فکر کند.
و در پایان هنگام انجام کارهای خود استراحتهای کوتاه و منظم داشته باشیم و تعادلی میان انتظارات خود و سطح توانایی هایمان برقرار کنیم و محرکهای مزاحم مانند سر و صدای زیاد و… را از بین ببریم.